ФОНД ИНВРС
Имејл: fond@fondinvrs.org
Тел: +387 52 240 951

Промоција документа “Смјернице за унапређење свакодневне комуникације са особама са инвалидитетом”

03/12/2022 - Дешавања

Промоција документа “Смјернице за унапређење свакодневне комуникације са особама са инвалидитетом”

Post placeholder image

Директор ЈУ Фонд за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида, присуствовао је у Сарајеву промоцији документа СМЈЕРНИЦЕ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ СВАКОДНЕВНЕ КОМУНИКАЦИЈЕ СА ОСОБАМА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ“.

Промоцију организовала је Институција омбудсмана за људска права Босне и Херцеговине а поводом 3. децембра Међународног дана лица са инвалидитетом.

Циљ Смјерница јесте унапређење свакодневне комуникације и самог односа јавних институција као пружаоца услуга, према особама са инвалидитетом. Особе са инвалидитетом се неријетко, у свакодневном животу, суочавају са различитим баријерама, кренувши од архитектонских, па до комуникационих баријера. Поред тога, појединци често, вођени предрасудама и стереотипима, неадекватно приступају особама са инвалидитетом, а што за посљедицу може имати и дискриминацију према особама са инвалидитетом.

Препознајући значај адекватног и на људским правима заснованом приступу особама са инвалидитетом, Омбудсмени овим документом желе допринијети подизању свијести јавности, јавних органа и правних лица о важности поштовања интегритета, достојанства и равноправности особа са инвалидитетом.
By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree
Skip to content