ФОНД ИНВРС
Имејл: fond@fondinvrs.org
Тел: +387 52 240 951

Фонд за професионалну рехабилитацију остварио овогодишњи план

24/11/2022 - Дешавања

Фонд за професионалну рехабилитацију остварио овогодишњи план

Фонд за порфесионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида РС успјешно је реализовао два јавна позива који су били расписани ове године.

За компоненте за самозапошлјавање и запошљавање, Фонд је ове године био обезбиједио милион КМ, а ту је по први пут била и компонента економске подршке и одрживости запослености. Такође, за поврат доприноса обезбијеђено је пет милиона КМ.

-У 2022. години, кроз наше програме самозапошљавања 26 лица се запослио, 20 лица се запослило код послодаваца, а 57 лица је остварило право на економску подршку, док је 101 лице остварило право на новчана средства за одрживост запослености – појаснио је в.д. директора Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида РС Стевица Дроњак.

Он је напоменуо да је ове године Фонд пословао позитивно и да је остварен буџетски суфицит који ће се распоредити за нова запошљавања и самозапошљавања у наредној години.

– Пет милиона КМ ће остати буџетска позиција кад је у питању поврат доприноса, и настојаћемо да обезбиједимо средства и за економску подршку и одрживост запослености у 2023. години. Јер смо процијенили да су то јако битне стимулативне мјере како би наши корисници могли успјешно пословати и реализовати своје пословне активности – навео је Дроњак.
By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree
Skip to content