ФОНД ИНВРС
Имејл: fond@fondinvrs.org
Тел: +387 52 240 951

Младена Ступар из Приједора руши све предрасуде

20/03/2024 - Дешавања

Младена Ступар из Приједора руши све предрасуде

Када су ту воља и истрајност граница не постоји. Показала је то и Младена Ступар из Приједора. Као лице с инвалидитетом побиједила је све предрасуде. Покренула је сопствени бизнис. Већ четири године производи сапуне. Исплатило се. Данас води успјешан посао.

Њима је та нека база у суштини иста, кокосово и маслиново уље, а то по чему се они разликују су сухе биљке и етерична уља, неки су неутрални, неки мало блажи, јачи – прича Младена.

Као и у сваком бизнису, на почетку је помоћ и те како добро дошла. Младена је помоћ пронашла у Фонду за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида Републике Српске.

Рефундација доприноса, оно је што јој олакшава пословање.

Ја сам од самог почетка, од саме регистрације, остварила то право у Фонду, као лице са инвалидитетом на поврат доприноса које је мени најлакша олакшица. Функционише тако што ја, као послодавац измирим све своје обавезе и након што прође порески систем у року пар дана се то рефундира и пуно ми олакшава пословање – истакла је Младена.

У прошлој години издвојено је више од пет милиона марака за поврат доприноса. Из Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида кажу да ће у овој години та средства биће увећана.

Ја мислим да ћемо за ту компоненту планирати средства у износу преко 6 милиона КМ. Самим тим што повећамо запосленост имамо веће оптерећење за поврат доприноса што је нормално, али трудимо се да обезбједимо довољно средстава да то све финансирамо – наглашава Стевица Дроњак, директор Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида Републике Српске.

Младена је своје прве производе пласирала у Крајишку кућу у Бањалуци. С временом успјела је да се они нађу на тржишту цијеле Републике Српске.

Извор АТВ.

 




By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree
Skip to content