ФОНД ИНВРС
Имејл: fond@fondinvrs.org
Тел: +387 52 240 951

Састанак са представницима Међународне организације рада

11/05/2023 - Дешавања

Састанак са представницима Међународне организације рада

Данас je у просторијама ЈУ Фонд-а за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида, одржан састанак са Амаром Нумановићем, пројекат менаџером EU4Employment, који суфинансира Европска унија, а реализује Међународна организација рада у Репубици Српској и БиХ.


Тема састанка је побољшање социо-економске ситуације и услове живота лица са инвалидитетом као и запошљавање кроз професионалну рехабилитацију. Такође, делегација ЈУ Фонд-а коју су представљали Славиша Узелац руководилац Одјељења за опште, правне и кадровске послове и Вјекослав Марковић руководилац Одjељења за анализу и развој, су изнели своје мишљење како послодавце мотивисати да запосле особе са инвалидитетом, као и на који начин, подстаћи инвалидна лица да покрену сопствени бизнис у форми предузетничке радње или оснивања комерцијалног пољопривредног газдинства.

Представници ЈУ Фонд-а упознали су Нумановића са ефикасношћу до сада предузетих мјера као и проблемима са којима се инвалиди сусрећу.
Нумановић се захвалио на информацијама које је добио, те позвао на даљу координацију. На самом крају састанка, донијет је закључак, да представници ЈУ Фонд учествују заједно у радним групама које ће бити накнадно организоване у склопу пројекта EU4Employment.
By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree
Skip to content