ФОНД ИНВРС
Имејл: fond@fondinvrs.org
Тел: +387 52 240 951

Представник Фонд-а на Форуму у Сарајеву

12/06/2023 - Дешавања

Представник Фонд-а на Форуму у Сарајеву

CARITAS БиХ је од 05. до 07. јуна 2023. год. у Сарајеву организовао Форум на тему “Развој професионалне рехабилитације у Босни и Херцеговини: изазови и прилике” у оквиру пројекта EMPOWER.

Овај догађај је имао за циљ размјену искустава и примјера добре праксе у БиХ и региону те преглед тренутне ситуације у БиХ када је ријеч о професионалној рехабилитацији.

Посебан интерес присутних је привукла госпођа Младена Ступар из Умјетничке радионице “СЕКА” с.п. из Приједора која је подијелила личну причу о путу особе с инвалидитетом ка самозапошљавању и одржавању успјешног бизниса.

“Тема овог Форума има посебан значај, не само за особе с инвалидитетом, него и за цјелокупно друштво у региону. Јако је важно да чујемо искуства организација особа с инвалидитетом, социјалних предузећа али и свих оних који се на неки начин баве професионалном рехабилитацијом особа с инвалидитетом јер само тако можемо унаприједити читав њен процес, али и учити једни од других.” , изјавила је гђа Мирјана Пантелић, из Удружења предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом Републике Србије.

Представник Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида господин Стевица Дроњак је презентовао досадашњи рад Фонда као и планове које има у развијању професионалне рехабилитације. “Наш Фонд је у процесу израде стратегије развоја професионалне рехабилитације у Републици Српској са жељом да професионална рехабилитација заживи у пуном капацитету што ћемо нормирати и уоквирити у закон који очекујемо у 2024. години. ”, изјавио је господин Стевица Дроњак в.д. директора Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида Републике Српске.

Пројект “ EMPOWER – Оснаживање организација цивилног друштва за социјално укључивање особа с инвалидитетом” финанцира Европска Унија, а проводи CARITAS БиХ у сарадњи с партнерима из Удружење родитеља и деце с посебним потребама “Ведри осмијех” из Мостара, Удружењем за узајамну помоћ у душевној невољи ТК “Fenix” из Тузле, Удружење “ ProReha ” из Сарајева и Савезом слијепих Републике Српске. Пројект траје 36 мјесеци, а проводи се на подручју Бихаћа, Тузле, Травника, Мостара, Требиња, Бања Луке и Сарајева.
By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree
Skip to content