LOADING

Contact Us

Give us a call or drop by anytime, we endeavor to answer all inquiries within 24 hours.

map

Find us

PO Box 16122 Collins Street West Victoria, Australia

Email us

info@domain.com / example@domain.com

Phone support

Phone: + (066) 0760 0260 / + (057) 0760 0560

ЗА ОСАМ РВИ УРУЧЕНИ ПЛАСТЕНИЦИ

  • 31/10/2023
  • 130 Views

Удружење РВИ Прњавор, Фонд за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида Републике Српске из Приједора и Град Прњавор данас су уручили пластенике и фрезе за осам ратних војних инвалида са подручја Прњавора.

В.д. директора Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида Републике Српске Стевица Дроњак у изјави новинарима рекао је да је данашња активост реализована у сарадњи са Савезом РВИ Републике Српске којима је одобрено укупно 13 пакета економске подршке чија је појединачна вриједности 3.500 КМ, од чега су четири додијељена РВИ у Прњавору.

„Удружење РВИ у Прњавору средства намјенски усмјерава у пољопривреду. Наш крајњи циљ је да ове породице економски довољно оснаже и региструју домаћинства као комерцијална газдинства, након чега ће моћи остварити

права и по другим основама“ , рекао је Дроњак. Он је напоменуо да је Фонд од 2017.године до данас у Прњавор инвестирао укупно 1,5 милиона КМ кроз различите врсте подршке, средства за самозапошљавање и запошљавање, економску подршку одрживости запослености и средства за поврат уплаћених доприноса за сваку запослену особу са инвалидитетом.

Дроњак је поздравио активну подршку градоначелника и градске управе у Прњавору програму економског оснаживања особа са инвалидитетом и њихових породица.

Предсједник Удружења РВИ Прњавор Драган Врховац појаснио је да су за дођелу пластеника изабране вишечлане породице у којима је троје и више ђеце.

„Залажемо се да се РВИ конкретно помаже. Неко ко добије пластеник посветиће се производњи поврћа за потребе своје породице, а вишак уколико га има могу продати“ , рекао је Врховац и додао да је циљ и да се ђеца активно укључују у пластеничку производњу и

тако помажу стварању бољих економских услова за своје породице. Градоначелник Дарко Томаш у изјави новинарима прецизирао је да је за осам пластеника и три фрезе издвојено 22.000 КМ, од чега је Град обезбиједио 6.000 КМ, Удружење РВИ Прњавор 4.000 КМ, а Фонд 12.000 КМ. Он је захвалио Фонду за ову донацију, као и Удружењу РВИ у Прњавору који сва добијена средства од града и других донатора искористи за потребе својих корисника.

„Ово није први заједнички пројекат, наша подршка Удружењу РВИ никада неће бити упитна јер они рјешавају конкретне проблеме на терену и помажу људима“, рекао је Томаш.