LOADING

Contact Us

Give us a call or drop by anytime, we endeavor to answer all inquiries within 24 hours.

map

Find us

PO Box 16122 Collins Street West Victoria, Australia

Email us

info@domain.com / example@domain.com

Phone support

Phone: + (066) 0760 0260 / + (057) 0760 0560

Састанак са представницима Међународне организације рада

  • 11/05/2023
  • 401 Views

Данас je у просторијама ЈУ Фонд-а за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида, одржан састанак са Амаром Нумановићем, пројекат менаџером EU4Employment, који суфинансира Европска унија, а реализује Међународна организација рада у Репубици Српској и БиХ.


Тема састанка је побољшање социо-економске ситуације и услове живота лица са инвалидитетом као и запошљавање кроз професионалну рехабилитацију. Такође, делегација ЈУ Фонд-а коју су представљали Славиша Узелац руководилац Одјељења за опште, правне и кадровске послове и Вјекослав Марковић руководилац Одjељења за анализу и развој, су изнели своје мишљење како послодавце мотивисати да запосле особе са инвалидитетом, као и на који начин, подстаћи инвалидна лица да покрену сопствени бизнис у форми предузетничке радње или оснивања комерцијалног пољопривредног газдинства.

Представници ЈУ Фонд-а упознали су Нумановића са ефикасношћу до сада предузетих мјера као и проблемима са којима се инвалиди сусрећу.
Нумановић се захвалио на информацијама које је добио, те позвао на даљу координацију. На самом крају састанка, донијет је закључак, да представници ЈУ Фонд учествују заједно у радним групама које ће бити накнадно организоване у склопу пројекта EU4Employment.