LOADING

Contact Us

Give us a call or drop by anytime, we endeavor to answer all inquiries within 24 hours.

map

Find us

PO Box 16122 Collins Street West Victoria, Australia

Email us

info@domain.com / example@domain.com

Phone support

Phone: + (066) 0760 0260 / + (057) 0760 0560

Промоција документа “Смјернице за унапређење свакодневне комуникације са особама са инвалидитетом”

  • 03/12/2022
  • 212 Views

Директор ЈУ Фонд за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида, присуствовао је у Сарајеву промоцији документа СМЈЕРНИЦЕ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ СВАКОДНЕВНЕ КОМУНИКАЦИЈЕ СА ОСОБАМА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ“.

Промоцију организовала је Институција омбудсмана за људска права Босне и Херцеговине а поводом 3. децембра Међународног дана лица са инвалидитетом.

Циљ Смјерница јесте унапређење свакодневне комуникације и самог односа јавних институција као пружаоца услуга, према особама са инвалидитетом. Особе са инвалидитетом се неријетко, у свакодневном животу, суочавају са различитим баријерама, кренувши од архитектонских, па до комуникационих баријера. Поред тога, појединци често, вођени предрасудама и стереотипима, неадекватно приступају особама са инвалидитетом, а што за посљедицу може имати и дискриминацију према особама са инвалидитетом.

Препознајући значај адекватног и на људским правима заснованом приступу особама са инвалидитетом, Омбудсмени овим документом желе допринијети подизању свијести јавности, јавних органа и правних лица о важности поштовања интегритета, достојанства и равноправности особа са инвалидитетом.