LOADING

Contact Us

Give us a call or drop by anytime, we endeavor to answer all inquiries within 24 hours.

map

Find us

PO Box 16122 Collins Street West Victoria, Australia

Email us

info@domain.com / example@domain.com

Phone support

Phone: + (066) 0760 0260 / + (057) 0760 0560

Министар Егић посјетио Фонд за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида: Повећана средства и добро пословање

  • 13/09/2023
  • 207 Views

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић изјавио је данас да је задовољан радом Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида и да су повећана средства која су на располагању том фонду.

“Фонд ради сасвим добро и за сљедећу годину ћемо правити нове планове и програме како би то све ишло максимално добро”, рекао је Егић новинарима у Приједору приликом радне посјете овој јавној установи.

Он је навео да су лица са инвалидитетом из рата и рада указала на потребу да се додатно поједноставе јавни позиви да би се укључило што више корисника, те похвалила то што је Фонд већ смањио број процедура са 22 на 12.

Директор Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида Републике Српске Стевица Дроњак рекао је да Фонд покушава наћи модалитет како обезбиједити веће новчане стимулансе за нова радна мјеста и нова запошљавања лица са инвалидитетом.

“Ове године смо то већ урадили. Та средства су износила 4.500 КМ, а у сарадњи са Министарством подигли смо на 7.000 КМ и ово је година највећег улагања Фонда кад је у питању запошљавње лица са инвалидитетом јер ће Фонд у овој години кроз разне компоненте издвојити више од седам милиона марака”, нагласио је Дроњак.

Он је додао да су у јавном позиву за одрживост запослености и економску подршку све пријаве уважене и да ће бити реализовано свих 700.000 КМ колико је и планирано.

“Имамо и повећану активност пуњења по основу посебног доприноса за јавни сектор 0,2 одсто од бруто плате, а 0,1 за приватни сектор, за субјекте који немају испуњену квоту да на 16 запослених имају једно лице са инвалидитетом. Имамо позитивну динамику уплата тог доприноса и већ сад можемо рећи да ћемо позитивним пословањем завршити ову годину”, закључио је Дроњак.

ИЗВОР: СРНА